Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/

Adafruit

Innovatieve elektronische modules en oplossingen voor makers van alle leeftijden

1 Modulaire netwerk connectoren

RJ45CONModulaire connectoren voor netwerkkabels ook wel bekend als RJ45 (8P8C) connectoren. Deze connectoren worden gebruikt voor UTP, STP of FTP kabel aansluitingen.

1 Strip connectoren

BREEKSTRStrip connectoren (headers) met een steek van 1,27, 2,0 of 2,54 mm. De male uitvoeringen zijn meestal in te korten en kunnen zo op maat worden gebracht. Om contact tussen twee pennen te maken worden jumpers gebruikt.

2 Arduino developer boards

ARDUMBArduino's, dus microcontroller boards met de Atmel ATmega. De boards zijn te programmeren met Arduino software en hebben een bootloader waardoor ze eenvoudig via de computer met een USB kabel te programmeren zijn.

3 IOT developer boards

IOTDEVMicrocontroller ontwikkel boards voor IOT (Internet Of Things) toepassingen. Deze boards kunnen verbinding maken met WiFi of LoRa netwerken en zijn te programmeren met onder andere de Arduino IDE.

1 USB gadgets

FUNUSBLeuke cadeautjes die via de USB-poort van je computer werken. Trakteer jezelf eens op iets grappigs.

1 Band kabel

BANDICABBandkabel

6 Bewegings modules

MODBEWModules om verschillende vormen van beweging te detecteren zoals PIR sensoren, afstandssensoren, sensoren voor het meten van acceleratie of versnelling en meerassige gyroscopen. Deze sensormodules zijn geschikt voor gebruik met de Raspberry Pi en Arduino.

4 Communicatie modules

MODCOMModules om communicatie via Bluetooth, RFID, SPI, I2C, LORA, USB, RS232, D-Sub DMX of WiFi mogelijk te maken, met of zonder optische scheiding, en break out boards voor gemakkelijke aansluiting met developer boards zoals de Raspberry Pi en Arduino.

7 Display modules

MODDISPLCD en TFT displaymodules, 7 segment modules en OLED modules waarbij protocollen als SPI en I2C gebruikt worden. De modules kunnen worden gebruikt voor decimale en grafische weergave bij o.a. Raspberry en Arduino projecten.

4 Geluids modules

MODGELUIModules voor het opnemen en detecteren van geluiden en voor het weergeven van signalen of muziek en spraak.

1 Input modules

MODINGIngangmodules de gebruikt kunnen worden om developer boards te regelen en triggers te kunnen geven om bepaalde acties uit te voeren.

3 Omgevings modules

MODOMGModules met sensoren voor het meten van gassen, temperatuur en luchtvochtigheid. Met deze modules is het mogelijk om naast omgevingstemperatuur ook gassen als koolstofmono- en dioxide, methaan en butaan en zelfs alcohol te meten.

4 Omzettings modules

MODCONVConverter modules voor het omzetten van analoge spanningen naar digitale signalen en omgekeerd, maar ook voor het omzetten van CMOS naar TTL spanningen en omgekeerd.

3 Optische modules

MODOPTModules die werken op basis van licht zoals infrarood zenders en ontvangers, LDR sensoren, licht en kleur sensoren.

2 Time modules

MODTIMModules voor het registeren van tijd, het loggen en het opslaan van data op SD geheugen kaarten.

1 Voedings modules

MODPOWModules om de voeding te regelen voor developer boards zoals Arduino en voor het laden van accu's.

1 Stappenmotoren

MOTSTAPEen stappenmotor is een motor met meerdere spoelen waarvan de hoekverdraaiing nauwkeurig te besturen is.

1 Motoren accessoires

MOTASSAccessoires voor motoren zoals adapters, assen en tandwielen

1 Raspberry Pi accessoires

RSPIACCVoedingen, beeldschermen, camera's, geheugenkaarten, heatsinks en connectoren voor de Raspberry Pi.

4 Moment schakelaars

DRUKMOMEMomentschakelaars ook wel boutons genoemd. Dit soort schakelaars maakt of -verbreekt het contact zolang ze worden ingedrukt.

1 Afstand sensoren

AFSTSENAfstandssensoren worden gebruikt om te schakelen bij het bereiken van een vooraf gekozen punt tot een object.

3 Contact sensoren

CONSENSensoren voor het meten van een fysieke druk. Een fysieke druksensor meet het gewicht wat op de sensor drukt.

1 Vocht sensoren

VOCHTSENVerschillende sensoren voor het meten van vocht. Een vochtsensor meet de vochtigheid in de lucht en geeft afhankelijk van het type sensor een spanning af of is uit te lezen door middel van een communicatieprotocol.

5 Arduino shields

ARDUSHDShields die zijn gemaakt om rechtstreeks bovenop een Arduino te plaatsen. Zoals de Arduino UNO, Mega en Leonardo. Dit zijn shields zoals een motorcontroller, wifi-shield, relaisboard en vele andere toepassingen.

4 Raspberry shields

RSPISHDShields die zijn gemaakt om rechtstreeks bovenop een Raspbery te plaatsen. Dit zijn HAT's (Hardware Added on Top) zoals een motorcontroller, LCD shield, relaisboard en vele andere toepassingen.

7 Wearables

WEARDraagbare sensoren, modules en elektrisch geleidende stof en draad. Wearables kunt je dragen of verwerken in kleding. De op de Arduino UNO gebaseerde modules zijn eenvoudig te programmeren.