Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/

Sparkfun

Goed gedocumenteerde elektronica kits, componenten en widgets (boards). De boards zijn geschikt voor alle typen makers.

2 Arduino developer boards

ARDUMBArduino's, dus microcontroller boards met de Atmel ATmega. De boards zijn te programmeren met Arduino software en hebben een bootloader waardoor ze eenvoudig via de computer met een USB kabel te programmeren zijn.

1 Atmel developer boards

MIC-ATMAtmel programmeer- en ontwikkelsystemen

1 Microcontroller Programmers

MCUPROGProgrammers voor o.a. Atmel (AVR) en Microchip (PIC).
Zowel via ZIF (Zero Insertion Force) sockets als ICSP (In Circuit Serial Programming).

2 Aansturings modules

MODSTUURModules geschikt voor het aansturen van verschillende type motoren zoals bipolaire en unipolaire stappenmotoren en H-brug modules voor de aansturing voor DC motoren.

2 Bewegings modules

MODBEWModules om verschillende vormen van beweging te detecteren zoals PIR sensoren, afstandssensoren, sensoren voor het meten van acceleratie of versnelling en meerassige gyroscopen. Deze sensormodules zijn geschikt voor gebruik met de Raspberry Pi en Arduino.

2 Communicatie modules

MODCOMModules om communicatie via Bluetooth, RFID, SPI, I2C, LORA, USB, RS232, D-Sub DMX of WiFi mogelijk te maken, met of zonder optische scheiding, en break out boards voor gemakkelijke aansluiting met developer boards zoals de Raspberry Pi en Arduino.

2 Input modules

MODINGIngangmodules de gebruikt kunnen worden om developer boards te regelen en triggers te kunnen geven om bepaalde acties uit te voeren.

2 Omgevings modules

MODOMGModules met sensoren voor het meten van gassen, temperatuur en luchtvochtigheid. Met deze modules is het mogelijk om naast omgevingstemperatuur ook gassen als koolstofmono- en dioxide, methaan en butaan en zelfs alcohol te meten.

1 Omzettings modules

MODCONVConverter modules voor het omzetten van analoge spanningen naar digitale signalen en omgekeerd, maar ook voor het omzetten van CMOS naar TTL spanningen en omgekeerd.

1 Optische modules

MODOPTModules die werken op basis van licht zoals infrarood zenders en ontvangers, LDR sensoren, licht en kleur sensoren.

1 Time modules

MODTIMModules voor het registeren van tijd, het loggen en het opslaan van data op SD geheugen kaarten.

1 SMD printadapters

BREAKOUTBreak out boards om SMD IC's als DIL IC's te kunnen gebruiken

1 Joystick schakelaars

JOYSTJoystick schakelaars met twee of vier standen voor de besturing van apparatuur en het gebruik bij Arcade gaming.

3 Sensoren

OVERSENSDiverse sensoren

1 Druk sensoren

DRUKSENVerschillende sensoren voor het meten van druk. Een druksensor kan zijn voor fysieke druk maar ook voor vloeistof druk. Een fysieke druksensor meet het gewicht wat op de sensor drukt. Een vloeistof druksensor meet de hoeveelheid bar of pascal.

2 Arduino shields

ARDUSHDShields die zijn gemaakt om rechtstreeks bovenop een Arduino te plaatsen. Zoals de Arduino UNO, Mega en Leonardo. Dit zijn shields zoals een motorcontroller, wifi-shield, relaisboard en vele andere toepassingen.

2 Wearables

WEARDraagbare sensoren, modules en elektrisch geleidende stof en draad. Wearables kunt je dragen of verwerken in kleding. De op de Arduino UNO gebaseerde modules zijn eenvoudig te programmeren.