Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web http://www.okaphone.nl/

Adafruit

Innovatieve elektronische modules en oplossingen voor makers van alle leeftijden

1 5 V ventilatoren

FAN5V Ventilatoren op 5 Volt gelijkspanning

1 Aansturings modules

MODSTUUR Modules geschikt voor het aansturen van verschillende type motoren zoals bipolaire en unipolaire stappenmotoren en H-brug modules voor de aansturing voor DC motoren.

1 Accessoires voor motoren

MOTASS Hulpmiddelen voor laagspanning motoren zoals adapters, assen en tandwielen.

1 Afstand sensoren

AFSTSEN Sensoren voor het meten van afstanden. De uitgang signalen van deze sensoren kunnen zowel digitaal als analoog zijn.

3 Arduino developer boards

ARDUMB Microcontroller boards met de Atmel ATmega. De Arduino boards zijn te programmeren met Arduino software en hebben een bootloader waardoor ze eenvoudig via de computer met een USB kabel te programmeren zijn.

4 Arduino shields

ARDUSHD Shields die zijn gemaakt om rechtstreeks bovenop een Arduino te plaatsen. Zoals de Arduino UNO, Mega en Leonardo. Dit zijn shields zoals een motorcontroller, wifi-shield, relaisboard en vele andere toepassingen.

5 Bewegings modules

MODBEW Modules om verschillende vormen van beweging te detecteren zoals PIR sensoren, afstandssensoren, sensoren voor het meten van acceleratie of versnelling en meerassige gyroscopen. Deze sensormodules zijn geschikt voor gebruik met de Raspberry Pi en Arduino.

3 Communicatie modules

MODCOM Modules om communicatie via Bluetooth, RFID, SPI, I2C, LORA, USB, RS232, D-Sub DMX of WiFi mogelijk te maken, met of zonder optische scheiding, en break out boards voor gemakkelijke aansluiting met developer boards zoals de Raspberry Pi en Arduino.

3 Contact sensoren

CONSEN Sensoren voor het meten van een fysieke druk. Een fysieke druksensor meet het gewicht wat op de sensor drukt.

1 DC motoren

MOTDC Motoren die draaien wanneer er een gelijkspanning op wordt aangesloten zoals PMDC motoren, vibratiemotoren, lineaire actuatoren en transmissiemotoren.

3 Display modules

MODDISP LCD en TFT displaymodules, 7 segment modules en OLED modules waarbij protocollen als SPI en I2C gebruikt worden. De modules kunnen worden gebruikt voor decimale en grafische weergave bij o.a. Raspberry en Arduino projecten.

4 Geluids modules

MODGELUI Modules voor het opnemen en detecteren van geluiden en voor het weergeven van signalen of muziek en spraak.

2 Input modules

MODING Ingangmodules de gebruikt kunnen worden om developer boards te regelen en triggers te kunnen geven om bepaalde acties uit te voeren.

3 IOT developer boards

IOTDEV Microcontroller ontwikkel boards voor IOT (Internet Of Things) toepassingen. Deze boards kunnen verbinding maken met WiFi of LoRa netwerken en zijn te programmeren met onder andere de Arduino IDE.

1 Modulaire netwerk connectoren

RJ45CON Modulaire connectoren voor netwerkkabels ook wel bekend als RJ45 (8P8C) connectoren. Deze connectoren worden gebruikt voor UTP, STP of FTP kabel aansluitingen.

4 Moment schakelaars

DRUKMOME Momentschakelaars ook wel boutons genoemd. Dit soort schakelaars maakt of -verbreekt het contact zolang ze worden ingedrukt.

3 Omgevings modules

MODOMG Modules met sensoren voor het meten van gassen, temperatuur, luchtvochtigheid en detecteren van bliksem in de directe omgeving. Met deze modules is het ook mogelijk om gassen als koolstof mono- en dioxide, methaan en butaan en zelfs alcohol te meten.

1 Omzettings modules

MODCONV Converter modules voor het omzetten van analoge spanningen naar digitale signalen en omgekeerd, het versterken van analoge spanningen zoals opamp modulen, maar ook voor het omzetten van CMOS naar TTL spanningen en omgekeerd.

5 Optische modules

MODOPT Modules die werken op basis van licht zoals infrarood zenders en ontvangers, LDR sensoren, licht en kleur sensoren.

1 Print connectoren

PRNTCON Connectoren voor op printplaten

1 Raspberry Pi accessoires

RSPIACC Voedingen, beeldschermen, camera's, geheugenkaarten, heatsinks en connectoren voor de Raspberry Pi.

2 Raspberry Pi shields

RSPISHD Shields die zijn gemaakt om rechtstreeks op de GPIO pinnen van een Raspbery te plaatsen. Dit zijn compacte modules, of HAT's (Hardware Added on Top) zoals motoraansturing, grafische weergave en andere algemene toepassingen.

1 Stappenmotoren

MOTSTAP Een stappenmotor is een motor met meerdere spoelen waarvan de hoekverdraaiing nauwkeurig te besturen is.

1 Strip connectoren

BREEKSTR Strip connectoren (headers) met een steek van 1,27, 2,0 of 2,54 mm. De male uitvoeringen zijn meestal in te korten en kunnen zo op maat worden gebracht. Om contact tussen twee pennen te maken worden jumpers gebruikt.

1 Stroming modules

MODFLOW Stroming- of flowsensoren en kleppen voor het meten en regelen van vloeistofstromen.

1 Temperatuur sensoren

TEMPSENS Verschillende temperatuursensoren voor het meten van de temperatuur. Een temperatuursensor kan variëren in weerstand, stuurt een spanning uit of is te benaderen d.m.v. een communicatieprotocol afhankelijk van het type sensor.

1 Vocht sensoren

VOCHTSEN Verschillende sensoren voor het meten van vocht. Een vochtsensor meet de vochtigheid in de lucht en geeft afhankelijk van het type sensor een spanning af of is uit te lezen door middel van een communicatieprotocol.

1 Voedings modules

MODPOW Een SMPS (switched-mode power supply) om een hogere gelijkspanning om te zetten in een lagere gelijkspanning (step-down of buck converter) of om een lagere gelijkspanning om te zetten in een hogere gelijkspanning (step-up of boost converter).

5 Wearables

WEAR Draagbare sensoren, modules, elektrisch geleidende stof en draad; wearables zijn gemakkelijk te verwerken in kleding.


Mastodon
Instagram