Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/
FAQ-RSP3

RaspberryPi3

De Raspberry Pi 3 Model B+ is een flinke verbetering op zijn voorganger. De Pi heeft nu nog meer mogelijkheden en is nog breder inzetbaar!

De Raspberry Pi 3B+

Wat is er precies veranderd?

De nieuwe RaspberryPi 3 Model B+ is behoorlijk verbeterd t.o.v. de Raspberry Pi 3 Model B. Zo is de nieuwe 64bit ARMv8 processor, met een standaard snelheid van 1.4Ghz, 200Mhz sneller dan zijn voorganger. Waar de voorgaande 3B modellen tot 100Mbit/s ondersteunen, bied de 3B+ ondersteuning voor internetsnelheden tot 330Mbit/s, wordt het 802.3az protocol ondersteund. De Pi 3B+ is geschikt gemaakt voor PoE(Power over Ethernet), hier is echter wel een PoE shield voor nodig.

Hoe zit het met de voeding?

Al deze extra functionaliteiten vergen meer stroom dan zijn voorganger, hierdoor is het aan te raden om een voeding van minstens 2.5A te gebruiken. Een grote verandering aan de wifi module is dat de Pi nu ook het razendsnelle 5Ghz signaal kan ontvangen en het WLAN ac protocol ondersteund.

Kan ik mijn oude Raspberry behuizing nog gebruiken?

Ja, de raspberry heeft nog steeds de zelfde form factor als de Pi 3B. Dit betekend dat de 3B+ in dezelfde behuizing past. Een passende behuizing kunt u vinden onder onze Raspberry actie.

Welk besturingssysteem moet ik installeren?

Voor een goede werking van de RaspberryPi 3B+ is het noodzakelijk om de nieuwste versie van NOOBS of een van de andere softwarepakketen te downloaden.
Er is een SD kaart met deze software verkrijgbaar in onze winkel. Deze versie van NOOBS bied zeven keuzes: Raspbian, OpenELEC, OSMC, Windows 10 IoT Core, Arch Linux, Pidora en RISC OS. Zo kun je dus direct beginnen met de PI zonder eerst een besturingssysteem te downloaden. Wel moet de raspberry via een ethernetkabel met het internet verbonden zijn om de extra besturingssystemen te downloaden.