Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web http://www.okaphone.nl/
FAQ-RSP3

RaspberryPi3

De Raspberry Pi 3 Model B is een flinke verbetering op zijn voorganger. De Pi heeft nu nog meer mogelijkheden en is nog breder inzetbaar!

De Raspberry Pi 3

Wat is er precies veranderd?

De Raspberry Pi 3 Model B is weer sneller geworden geworden dan zijn voorgangers. De nieuwe 64bit ARMv7 processor standaard snelheid is van 900MHz naar 1.2Ghz gegaan om nog beter te presteren. Daarnaast is deze nieuwe Pi uitgerust met geïntegreerde Wifi en Bluetooth Low Energy (BLE). Dit zorgt ervoor dat u twee USB poorten vrij houdt waar anders de dongles zater! Tot slot heeft de voeding een upgrade gekregen. Nu kan de PI tot 2.5A kan leveren. Hierdoor kunnen er dus nog zwaardere USB apparaten op de vier USB poorten aangesloten worden.

Kan ik mijn oude Raspberry behuizing nog gebruiken?

Ja, de raspberry heeft nog steeds de zelfde form-factor als zijn voorganger. Er zijn echter wel kleine aanpassingen, zo zijn de status LED's verplaatst om de antenne te kunnen plaatsen. Hierdoor zitten ze aan de andere kant van de PCB wat ervoor zorgt dat deze niet meer zichtbaar zijn in een oude behuizing.

Welk besturingssysteem moet ik installeren?

Er zijn nog steeds allerlei beschikbare besturingssystemen beschikbaar op raspberrypi.org. Maar er is ook weer een SD kaart beschikbaar met NOOBS (New Out Of the Box Software). De NOOBS SD kaart heeft zeven keuzes: Raspbian, OpenELEC, OSMC, Windows 10 IoT Core, Arch Linux, Pidora en RISC OS. Zo kun je dus direct beginnen met de PI zonder eerst een besturingssysteem te hoeven downloaden!


Google+