Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/
MF050

Maakfestival

Een festival helemaal in het teken van maken, van vindingrijkheid en van vernieuwing. Een feest van de creativiteit!

Wij zijn erbij!

Waar en wanneer is het?

In het Groninger Forum, op zaterdag 8 juni tussen 11:00 en 17:00 De begane grond van het Forum en de Nieuwe Markt zijn daar gevuld met tientallen stands met makers.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen! Jonge, oude, kleine, grote.. alle makers. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en hopen jullie allemaal daar tegen te komen.

Maar wat gaat OKAPHONE daar doen?

Van alles! Een workshop solderen waarbij je een leuk bouwpakket mag maken. Maar ook hebben wij verschillende games en installaties die je mag bekijken.

Leer bij ons solderen!

Samen met de hulp van een aantal doorgewinterde OKAPHONE’ers mag je een interessant stukje elektronika in elkaar zetten. Dit keer is het een LED-roulette die werkt op stemgeluid, een superleuk elektronika project dat je tijdens het maakfestival zelf mag solderen. O ja, het is gratis en als je het goed (en dat moet lukken met hulp van de OKAPHONE'ers) hebt gesoldeerd mag je het meenemen.

Ontdek meer over de vleermuis!

Nee, die zijn niet eng, alleen leven ze avonds en worden pas wakker als het donker is. Deze dieren die praten in zo'n hoge toonhoogte(50Khz) dat wij mensen het niet kunnen horen. En ze gebruiken deze hoge tonen om zo in het donker te navigeren en hun prooi te vangen. Het lijkt wel een beetje op radar, hoe dat werkt. En met de superleuke zelf te bouwen Vleermuis detector kun je ze horen!

Of speel een potje Pong, lekker retro

Het is ook mogelijk om meerdere retro games te spelen op onze RetroPie, zoals onder andere een van de klassiekers Mario! Daarnaast is er een van de eerst spelcomputers aanwezig waarmee je op een oude zwart-wit TV met elkaar en tegen de computer kan tennissen. Wij nemen de nieuwe versie hiervan mee en kun je het spelen op een computerscherm.

Is er nog meer?

We nemen uiteraard nog veel meer mee, benieuwd wat dat allemaal is? Kom dan zeker langs, want het belooft een feest te worden dus zet de datum in je agenda en kom langs om te zien wat Groningse makers allemaal kunnen.

Tijdens en rondom het festival maken wij gebruik van hastag #MF050 om je op de hoogte te houden.


Mastodon
Instagram