Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/
FAQ-RTPI

RetroPie

Ooit het verlangen gehad weer de spellen van vroeger te spelen, maar u heeft geen oude consoles meer? Dan is de RetroPie spelcomputer net wat voor u! Door de razend populaire Raspberry Pi als hart van het systeem te gebruiken kunt u gemakkelijk spellen als

Hoe werkt een Retropie systeem?

De RetroPie werkt met emulatoren, dit zijn programma's die een console naar keuze nabootsen. Er worden een aantal standaard emulatoren met de RetroPie geleverd, denk hierbij onder andere aan de NES (Nintendo Entertainment System), Nintendo 64 en de Commodore 64. De volledige lijst met ondersteunde systemen bevat 53 verschillende consoles.

Wat is er minimaal nodig?

De basis van een RetroPie systeem bevat minimaal de volgende componenten:

  • Een Raspberry Pi (model 3 wordt aanbevolen).
  • Een voeding met micro USB aansluiting(2.5A is aanbevolen).
  • Een SD-kaart (minimaal 8Gb aan opslagcapaciteit).
  • Een geschikte controller.

Wat voor controller heb ik nodig?

De meeste componenten zijn vanzelfsprekend, maar een 'perfecte controller' is er niet aangezien elke fabrikant zijn eigen controller op de markt heeft, welke aansluit op de console. Zolang de controller naar keuze een USB aansluiting heeft, is deze geschikt voor het RetroPie systeem. Voor de meeste oudere controllers is er een verloopstuk beschikbaar om de unieke aansluitkabel om te zetten in een USB-kabel, welke op de Raspberry Pi aan te sluiten is.

Om het echte speelhal gevoel te krijgen raden wij echter aan om zelf een speelkast te maken met ingebouwde besturing. Hiervoor zijn o.a. joysticks en knoppen nodig, welke gemakkelijk aan te sluiten zijn met een Gamepad module. Als de kast klaar is en alle onderdelen correct aangesloten zijn, is het tijd om de RetroPie software op uw Raspberry te installeren. Hoe dit moet is terug te vinden in de RetroPie handleiding.

Wat voor spellen kan ik spelen op mijn Retropie?

De spellen die op de RetroPie gespeeld kunnen worden, worden ROMs(Read-Only Memory) genoemd. Een ROM is een directe kopie van een uitgebracht spel. Voor de RetroPie zijn een aantal ROMs beschikbaar gesteld die vrij te gebruiken zijn.

Hoe installeer ik Retropie op mijn systeem?

Voor een geslaagde installatie is het aan te raden om de officiele RetroPie handleiding te volgen. Deze wordt up-to-date gehouden door de ontwikkelaars van het systeem en zal ten alle tijden kloppen met de nieuwste versie van RetroPie.