Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/

Diodes

Diodes en andere actieve twee-poters.

17 Avalanche diodes

DIODEAVHAvalanche diodes zijn vergelijkbaar met zener diodes maar berusten op een ander natuurkundig principe. Hierdoor zijn ze sneller dan een zener, kunnen ze hogere doorslagspanningen aan en de diode heeft een positieve temperatuurscoëfficiënt.

57 Fast recovery diodes

DIODEFRDiodes met snelle herstel tijden tot 100nS. De hoge flanksteilheid bij deze diodes maakt ze geschikt voor het gebruik in schakelende voedingen waar hogere frequenties worden gebruikt bij het omzetten van spanning.

70 General purpose diodes

DIODESALDiodes voor algemene toepassingen als in gelijkrichting en signaal doorvoer waarbij de schakel of recovery tijden minder relevant zijn en hoger zijn als die van de fast recovery types.

6 Germanium diodes

DIODEGEGermanium diodes zijn het eerste type halfgeleider diodes. Voor de meeste toepassingen zijn germanium diodes vervangen door silicium diodes. De lage drempelspanning en junction capaciteit maken ze geschikt voor hoogfrequent toepassingen.

3 Laser diodes

DIODELASLaser diodes

98 Schottky diodes

DIODESCHSchottky diodes heb een lagere spanningsval en schakelen sneller dan normale diodes maar hebben wel een hogere inverse stroom.

11 Speciale diodes

DIODESPEDiodes gemaakt voor een speciale toepassing

56 TVS diodes

DIODTRANTVS (Transient Voltage Suppression) diodes, ook wel bekend onder de merknamen Transzorb en Transil , zijn diodes die worden gebruikt om spanningspieken te onderdrukken. Ze zijn leverbaar in bidirectionele en unidirectionele uitvoering.

3 Varicap diodes

DIODEVARVaricap diodes of variabele-capaciteitsdiodes zijn diodes met een variabele capaciteit afhankelijk van de spanning. Door dit fenomeen worden deze diodes gebruikt als afstemcondensatoren in vele verschillende toepassingen.

Zener diodes

DIODEZENZenerdiodes, diodes die gemaakt zijn om in sperrichting een bepaalde spanningsval te gegeven.

52 Gelijkrichtbruggen

DIODEBRUBrug-gelijkrichters (ook wel gelijkrichter) worden gebruikt om van een wisselspanning gelijkspanning te maken. Door een schakeling van vier diodes wordt elke wisselspanningsperiode positief gemaakt, dit resulteert in een ongestabiliseerde gelijkspanning.